Bestyrelsen

Birgitte Reindel

(Formand)

Uddannet lærer og skolebibliotekar, og har arbejdet i folkeskolen siden 1988. I 2013 blev Birgitte formand for PLCF, den faglige forening for skolebibliotekarer. Har været formand for Skriverprisudvalget under Undervisningsministeriet siden 2014. I 2013 (?) var Birgitte et enkelt år med i IBBYs bestyrelse. Som barn elskede hun at læse, og derfor vil hun gerne være med til at sikre et stort udvalg af børne- og ungdomslitteratur til børn og unge, så de får mulighed for dels at spejle sig i bøgerne, men også at udvide deres horisont. Privat bor Birgitte i Birkerød. Valgt til bestyrelsen i 2021. Genvalgt i 2022.

Mette Sofie Kirkedal

(Næstformand og kasserer)

Uddannet lærer og cand. pæd. i dansk med speciale i billedbogen. Mette Sofie er lektor på læreruddannelsen i Aalborg, hvor hun underviser i dansk, teknologiforståelse og på læsevejlederuddannelsen. I sin fritid læser hun mangt en børnebog, som hun siden 2015 har omtalt under sit alias Bogoplevelsen. Hun ser det som sin mission at smitte de studerende med børnebogsfeber, for hvis eleverne elsker at læse og læse (endnu) mere, så skal lærerne elske litteraturen. Valgt til bestyrelsen i 2022.

Anne Sofie Allermann

(Bestyrelsesmedlem)

Børnebogsforfatter. Debuterede i 2019 med ‘Hvorfor hedder jeg Ivan?’ hos ABC Forlag. Vandt samme år Grundtvigsk Forums børnelitteraturpris med ‘En fin sten’, der senere udkom hos Jensen & Dalgaard. Der har hun også udgivet ‘Tid’ og ‘Ophav’. Anne Sofie skriver om svære filosofiske emner på en enkel og relaterbar måde. Anne Sofie har en baggrund som arkitekt og billedkunstner og står bag det nystartede børnebogsforlag Forlaget Frø, der kommer til at udgive danske og udenlandske billedbøger af høj kunstnerisk kvalitet. Valgt som suppleant til bestyrelsen i 2023. Indtrådt som bestyrelsesmedlem i juni 2023.

Caroline Bruhn-Jensen

(Bestyrelsesmedlem)

Bachelor i dansk og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Caroline har mange års erfaring med formidling af litteratur, bl.a. fra tidligere arbejde som tidsskriftredaktør og fra sit nuværende arbejde hos Gyldendal Uddannelse, hvor hun beskæftiger sig med krydsfeltet mellem undervisningsmateriale til grundskolens danskundervisning og børnelitteratur. Caroline er især optaget af børnelitteraturens potentiale for at formidle svære og tunge emner til børn. Hun er desuden redaktør på IBBY’s medlemsblad Klods Hans. Valgt til bestyrelsen i 2021. Genvalgt i 2023.

Christian Bach

(Bestyrelsesmedlem)

Oprindelig uddannet folkeskolelærer. Har de seneste 12 år arbejdet i den danske forlagsbranche med fokus på litteratur til børn og unge. Først som redaktør hos Gyldendal Uddannelse, siden som markedschef hos Gyldendal Børn & Unge og senest som hhv. forlagschef og direktør for Forlaget Carlsen. Er særlig optaget af at skabe de bedste forudsætninger for børne- og ungdomslitteraturens vilkår i Danmark – både når det gælder skabelsesprocessen og når det handler om at få litteraturen bredt ud til læserne. Valgt til bestyrelsen i 2023. (Foto: Thomas A)

Hanne Panduro

(Bestyrelsesmedlem)

Hanne Panduro er ivrig efter at få børn og unge til at læse. Hanne er forlagsredaktør hos Alinea. Sammen med seje forfattere, fantasifulde illustratorer og dygtige kollegaer udgiver hun gode børne- og ungdomsbøger til frilæsning. Derudover bestyrer hun profilen Bogtube på Youtube og instagram. Her læser hun højt, fortæller om læsning og præsenterer bøger til børn og unge. Hanne er uddannet folkeskolelærer og har en pædagogisk diplomuddannelse i kommunikation og medier. Hun har arbejdet som lærer og skolebibliotekar/PLCér fra 2009 – 2021. Hanne er særligt optaget af den gode læseoplevelse, billedbøger, skønlitteratur til børn og unge, frilæsning og formidling. Valgt som suppleant i 2022, men indtrådte i løbet af året i bestyrelsen. Genvalgt som bestyrelsesmedlem i 2023.

Nana Baaner Klitgaard

(Bestyrelsesmedlem)

Nana er oprindelig uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og siden Master i børns litteratur og medier. Nana har en lang baggrund i forlagsbranchen og har en periode desuden arbejdet freelance som formidler, anmelder og oversætter af børne- og ungdomslitteratur. I dag arbejder hun som børnebogsredaktør på Gyldendal. Hun har en forkærlighed for de rå og realistiske ungdomsromaner, som vi er så stærke i herhjemme, men også generelt for alle de mange billedfortællinger, der er dukket op i de senere år. Valgt til bestyrelsen i 2023.

Sofie Wolstrup

(Bestyrelsesmedlem)

Uddannet i Dansk og Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet med særligt fokus på litteratur og medier til børn. Arbejder i dag som redaktionel projektleder i B&U-redaktionen på Gutkind Forlag. Har tidligere arbejdet som marketingassistent på Gyldendal og som producerassistent på Beo Beo. Er særligt interesseret i transmediale børneuniverser, digitale læsefællesskaber og børns læseglæde. Valgt til bestyrelsen i 2022.

Sophie Fuglesang

(Bestyrelsesmedlem)

Sophie er projektleder og børnekulturformidler på Stadsbiblioteket i Lyngby, og uddannet cand.mag i moderne kultur og kulturformidling. Sophie har arbejdet bredt i kultursektoren og har bl.a. arbejdet i Tivoli, på Jyllands-Posten, Designmuseum Danmark og KøgeBibliotekerne. Hun er en ørn til at etablere samarbejder, udvikle nye formater og afvikle events. Sophie er smeden bag Billedstrøm – festival for visuelle fortællinger. Blandt meget andet ligger det stadig en litteraturfestival på arbejdsbordet. Nu Faglitterær Festival. Sophie har en forkærlighed for billedlitteraturen og interesserer sig for tværfaglig udvikling af formidlingsområdet til børn, og har flere gange åbnet sin stue til saloner med børnebogs-folk. Valgt til bestyrelsen i 2023.

Tea Bendix

(Bestyrelsesmedlem)

Forfatter, grafisk designer, illustrator og performer. Har studeret illustration på Designskolen i Kolding, tog afgang som grafisk designer fra Danmarks Designskole og er uddannet børnebogsforfatter fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Har haft egen tegnestue siden 1998. Tea Bendix skriver, illustrerer og tilrettelægger børnebøger og arbejder tværmedielt med alt det der følger med: ebøger, børneradio, børneteater, PR, koncerter, workshops, udstillinger, formidling, foredrag, livetegning og tegninger til TV. Desuden laver hun forsøg med at tage tegningerne med på scenen og laver tegnekoncerter i samarbejde med dansere, fortællere og orkestre. Hun turnerer bl.a. med en barokkoncert for børn. Valgt til bestyrelsen i 2022 for ét år.

Johanne Elvers Madsen

(Suppleant til bestyrelsen)

Uddannet bibliotekar og master i børnelitteratur. Johanne Elvers Madsen arbejder til daglig som børnebibliotekar på Gentofte Hovedbibliotek, og lektøranmelder for DBC. Hun har fokus på litteraturformidling til og med børn i mange afskygninger, hun har bogklubber for børn og unge, der bl.a. laver bogfest sammen, hun er med i nationale læselysttiltag som Sommerbogen, og koordinerer samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteker i kommunen. Hun glædes over samtaler i det daglige på biblioteket med børn om bøger og andet der rører sig i børns liv. Hun er optaget af børnelitteratur, læsning, gode historier og hvordan de kan bevæge os, de relationer vi har, og de fællesskaber der kan opstå, omkring bøgerne og læsningen. Valgt som suppleant i 2023