eReolens “Suget ind” modtager Klods Hans-prisen 2023

Prismodtagerne fra “Suget ind” sammen med illustrator Karoline Stjernfelt, der har stået bag dette års prismodtagerillustration.
Foto: Tea Bendix

Ved prisuddelingen ved dette års Bogforum i BellaCenter, blev det eReolens Suget ind, der løb med Klods Hans-prisen 2023.

“Især det, at det ikke er de voksne, der står med en pegefinger og vil have børnene til at gøre noget, har fået os til at vælge Suget ind som prismodtager,” sagde bestyrelsesformand for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, Birgitte Reindel i talen til prismodtagerne. “Webserien er befolket af børn, der fortæller om deres egne erfaringer og tanker om de bøger, de har læst. På den måde er inspirationen givet direkte fra barn til barn – i øjenhøjde, og det er guld værd!”

Over 50 børn har medvirket i de fire sæsoner af Suget ind, som kan ses på eReolens GO og på YouTube. Og der er mange, der ser med, for serien har nu mere end 1 mio. visninger på YouTube.

Bestyrelsesmedlem i IBBY Danmark holder nomineringstale for “Suget ind”. Foto: Tea Bendix

Bestyrelsesmedlem i IBBY Danmark, Hanne Panduro, sagde i sin nomineringstale til Suget ind: “Der er brug for børn, der formidler bøger til børn. Og unge, der formidler bøger til unge. For den bedste boganbefaling får man af en, der minder om en selv. En eller en, der ligner en, som man gerne vil være med med. En, der har fattet, at fodbold, fantasy eller fagbøger er fantastiske og kan fortælle om dem på en måde, så man får lyst til at læse og lytte bøger. Sådanne formidlere er I, der er med i Suget ind!”

De øvrige nominerede

Udover Suget ind var også Fang fortællingen og Brønderslev Forfatterskole nomineret til årets Klods Hans-pris.

Suppleant i IBBY Danmarks bestyrelse, Johanne Elvers Madsen, holdt nomineringstalen for Brønderslev Forfatterskole og begrunde bl.a. nomineringen med: “Klods Hans-prisen skal gå til nogle, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen. Derfor er I, der er drivkræfterne bag Brønderslev Forfatterskole nomineret – for jeres utrættelige arbejde med at holde i liv i forfatterskole for børn og unge, for at tage det seriøst og professionelt og særligt for at tage børn og unge seriøst, og sørge for at deres stemmer er en del af børne- og ungdomslitteraturen.”

Om Fang fortællingen, som er er vandreudstillinger skabt af landets bibliotekarer i samarbejde med professionelle udstillingsdesignere, sagde bestyrelsesmedlem Christian Bach: “Fang fortællingen er litteraturformidling, der er skabt med både hjerne og hjerte. Med stor faglig indsigt i de enkelte værkers særlige temaer, dilemmaer og fortælleform. Og med stor kærlighed til både værkerne og læserne. Det er godt gået. Det er godt tænkt. Det er godt udført. Det er bare … godt! Virkelig godt!”

Prismodtagerne modtog udover Klods Hans-dimplomet også en originalillustration af Karoline Stjernfelt.

Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, ønsker endnu engang stort tillykke til prismodtagerne og de to øvrige nominerede. Vi har brug for engagerede og stærke litteraturformidlere “derude” – og det er alle tre nominerede pragteksempler på.

Du kan læse alle tre nomineringstaler og prismodtagertalen her.