Illustration: Tea Bendix

Statusseminar 2024

Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, slår atter dørene op til en hel dag i børne- og ungdomslitteraturens tegn, hvor der skal gøres status over året, som er gået.
kl. 08:30
16:30

ARRANGMENTET ER AFHOLDT

Du kan finde årets program herunder.

Du vil blive guidet igennem dagen af de to konferenciers, Hanne Panduro go Nana Baaner Klitgaard, begge medlemmer af IBBY Danmarks bestyrelse.

 

Særligt til medlemmer af IBBY Danmark:
Du kan få kr. 200,- i rabat på din adgangsbillet. Du skal blot bruge det link, som er sendt til dig i en mail.
Hvis du ikke har modtaget mailen, så tjek først din spam-mappe – og hvis det ikke bringer held, så skriv endelig til os på medlem@ibby.dk, så sender vi et link til dig.

Deltagergebyr

Standard
1095 DKK
IBBY Danmark-medlem
Kan kun bestilles via særligt link, som er tilsendt på mail.
895 DKK
Studerende
Studiekort skal vises ved indgangen
495 DKK
Pensionist
495 DKK
08:30
Indtjekning
09:00
Velkommen
09:15
Status #1: Ungdomsbøger/YA
v. Christian Bach
Et tilbageblik på væsentlige danske og internationale ungdomsbøger/YA-romer fra 2023 – og bud på tendenser lige nu både herhjemme og ude i verden.
09:45
Status #2: Billedlitteratur for store og små
v. Mette Sofie Kirkedal
Billedlitteraturen er vidt forgrenet og vildt forskelligartet. Men kan man alligevel komme med nogle tendenser og nedslag, som indkapsler 2023’s billedlitterære udgivelser?
10:15
“Suget ind” – Modtageren af Klods Hans-prisen 2023
Samtale med årets modtager af Klods Hans-prisen.
10:30
Pause
10:45
Børns medievaner i hurtig udvikling
v. Stine Liv Johansen
Børns medievaner udvikler sig hurtigt og bliver nemt en arena for polariseret debat blandt forældre og fagpersoner, også når det handler om læsning. Med udgangspunkt i sin forskning om samspillet mellem medier, teknologi og hverdagslivets praktikker, giver Stine Liv et bud på, hvordan man kan gå udviklingen i møde med en mere nuanceret tilgang til børns medievaner.
11:30
Status #3: Bøger til de 8-12-årige
v. Johanne Elvers Madsen
De bedste og mest nævneværdige bøger for de 8-12-årige - en børnebibliotekars blik på 2023. Der er både gamle kendinge og nye tendenser. Hvad gjorde indtryk, og hvad vil børnene have?
12:00
Frokostpause
13:00
Hvordan prioriterer forlagene deres udgivelser på børne- og ungeområdet? Og hvilke tendenser ser de forskellige forlag i tiden?
IBBY Danmarks formand Birgitte Reindel i samtale med Anne Mørch Hansen, redaktionschef hos Gyldendal, Tine Flyvholm, redaktionschef hos Gutkind Forlag, Jonas Holm Hansen, direktør hos forlaget Alvilda-Karrusel og Kaya Hoff, direktør hos forlaget Carlsen
13:45
Status #4: Fagbøger
v. Sophie Fuglesang
Det faglitterære felt bliver ved med at overraske! Vi dykker ned i året som er gået og besøger et udvalg af både de smalle og brede udgivelser. Hvilke tendenser har vi set i faglitteraturen til børn og unge i 2023?
14:15
Pause
14:45
Sallys fædre
Billedbøgerne om Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen er et kæmpehit blandt danske børnefamilier, som ikke kan få nok af de sjove historier om far, Sally og Eddie. Hvordan opstod ideen til bøgerne, og hvad har Sallys fædre ellers gang i? Det spørger Hanne Panduro fra IBBYs bestyrelse Thomas og Thorbjørn om. Og så skal vi finde ud af, om det er rigtigt set, at Thomas minder en lille smule om Sallys far?
15:25
Tak for i dag!
15:30
Netværk og på gensyn!
Foto af Hanne Panduro
Hanne Panduro
uddannet folkeskolelærer, forlagsredaktør hos Alinea og blogger på Youtube og Instagram under profilen Bogtube. Medlem af IBBY Danmarks bestyrelse.
Nana Baaner Klitgaard
uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og siden Master i børns litteratur og medier. I dag redaktør hos Gyldendal Børn & Unge. Medlem af IBBY Danmarks bestyrelse.
Christian Bach
selvstændig konsulent, tidl. forlagsdirektør, YA-entusiast, manden der lancerede YA-imprintet CarlsenPuls og medlem af IBBY Danmarks bestyrelse. Uddannet folkeskolelærer.
Foto af Mette Sofie Kirkedal
Mette Sofie Kirkedal
lektor i dansk, indskoling på læreruddannelsen i Aalborg, næstformand i IBBY Danmark og Bogblogger som Bogoplevelsen.
Emma Alnor
afdelingsleder for Team eReolen, uddannet cand.mag.arts. i litteraturhistorie og komparativ litteratur fra Aarhus Universitet. Master i Børns litteratur og medier.
Stine Liv Johansen
lektor, ph.d., Center for Børns Litteratur og Medier, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet, fhv. formand, Medierådet for Børn og Unge.
Foto af Johanne Elvers Madsen
Johanne Elvers Madsen
Master i børnelitteratur og børnebibliotekar på Gentofte Hovedbibliotek. Suppleant til IBBY Danmarks bestyrelse.
Anne Mørch Hansen
Uddannet mag.art i litteraturvidenskab og har det meste af sit arbejdsliv beskæftiget sig med børne- og ungdomslitteratur. Både i universitets- og undervisningssammenhæng og som anmelder og redaktør. Hun er i dag redaktionschef hos Gyldendal Børn & Unge.
Tine Flyvholm
'Tine Flyvholm er cand.mag. i litteraturvidenskab og tysk og har siden 1998 arbejdet som redaktør af universer og bøger til børn på Egmont Kids, Forlaget Høst & Søn og Gyldendal. I dag er hun redaktionschef for Gutkind B&U.'
Jonas Holm Hansen
Dansk forlægger med fokus på børne- og ungdomslitteratur. Han er cand.mag. i litteratur fra Københavns Universitet (2009) og har tidligere arbejdet som redaktør for en række danske forfattere. Arbejder i dag som direktør og programansvarlig for Alvilda.
Kaya Hoff
Forlagsdirektør på Forlaget Carlsen. Hun kom til Carlsen som redaktionschef i 2017 fra en stilling som seniorredaktør på Gyldendal, Børn og Unge, hvor hun var i ti år. Før Gyldendal var hun blandt andet redaktør hos Egmont Kids.
Foto af Birgitte Reindel
Birgitte Reindel
lærer og skolebibliotekar, formand for IBBY Danmarks bestyrelse og tidl. formand for Skriverprisudvalget.
Foto af Sophie Fuglsang
Sophie Fuglesang
projektleder og børnekulturformidler på Stadsbiblioteket i Lyngby, og uddannet cand.mag i moderne kultur og kulturformidling. Medlem af IBBY Danmarks bestyrelse.
Thomas Brunstrøm & Thorbjørn Chrisotffersen
de to herrer bag successerien om Sallys far.

ANDRE ARRANGEMENTER

LÆS OGSÅ ...

De danske nominerede til IBBY Honour List 2024 er fundet

“Undskyld, men er der plads til en billedbog her?”

Men hvad skal jeg så læse?