Litteraturpriser

Litteraturpriser

Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark er involveret i en række danske og internationale litteraturpriser og hæderslister.

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger

Hvert års uddeles Kulturministeriets Forfatterpris og Illustrator pris for bøne- og ungdomsbøger. Prisen har til formål at hædre en særlig bemærkelsesværdig indsats for den danske skønlitterære børne- og ungdomsbog af høj litterær og kunstnerisk kvalitet.

Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark,. har en repræsentant i både Forfatterprisudvalget og i Illustratorprisudvalget.

Læs mere om om prisen her.

Astrid Lindgren Memorial Award – ALMA-prisen

Hvert år uddeles Astrid Lindgren Memorial Award til en person eller en organisation for deres enestående bidrag til børne- og ungdomslitteratur. Med en prispræmie på fem millioner svenske kroner er det den største pris af sin art. Fire organisationer i Danmark har indstillingsret til prisen – Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark er en af dem.

Læs mere om prisen her.

Hans Christian Andersen Award

Hans Christian Andersen Award uddeles hvert andet år af IBBY International. Prisen anerkender en livslang præstation og uddeles til en forfatter og en illustrator, hvis samlede værker har ydet et væsentligt og varigt bidrag til børnelitteraturen.

Læs mere om prisen her.

IBBY Honour List

IBBY Honour List er et udvalg af enestående, nye børne- og ungdomsbøger. Listen hædrer forfattere, illustratorer og oversættere fra IBBYs medlemslande. Listen publiceres hvert andet år i lige årstal.

IBBY Honour List er en af de mest udbredte og effektive måder at fremme IBBY’s mål om at fremme international forståelse gennem børnelitteratur.

Titlerne er udvalgt af de nationale IBBY-sektioner, som kan nominere én bog for hver af de tre kategorier: forfatter, illustrator og oversætter.

Læs mere om IBBY Honour List her

Download IBBY Honour List 2022 her

LÆS OGSÅ ...

Bestyrelsen

Klods Hans-prisen

Medlemsbladet “Klods Hans”

Litteraturpriser

Priser og hæderslister

IBBY Bloggen