Manuskriptskolen for Børnefiktion modtager Klods Hans-prisen 2022

Manuskriptskolen for Børnefiktion modtager Klods Hans-prisen 2022 ved prisuddelingen på Bellascenen til Bogforum. Her overrækkes diplomet til skolens to stiftere, Dennis Glintborg og Elin Algreen-Petersen.
Privatfoto

Manuskriptskolen for Børnefiktion ved Elin Algreen-Peterson og Dennis Glintborg er dette års modtager af Klods Hans-prisen, der hvert år uddeles til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

IBBY Danmark ønsker kæmpestort tillykke til Manuskriptskolen for Børnefiktion vedElin Algreen-Peterson og Dennis Glintborg, der d. 5/11 2022 fik overrakt Klods Hans-Prisen ved at festligt arrangement på BogForum i Bella Center.

Prisen var i år en original illustration lavet af Jan Oksbøl Callesen.

I motivationen lyder det: ”To ildsjæle, der modigt har valgt at kæmpe for fortsat kvalitet i børnelitteraturen i Danmark ved ikke blot at fylde hullet ud efter Forfatterskolen for Børnelitteratur, men som har valgt at nytænke uddannelsen, så den meget bedre kan være den baggrund, ny kvalitetsfiktion til børn kan komme fra til en verden med et meget bredt medielandskab. Tak fordi I tager børnene alvorligt, og tak fordi I tager kunsten alvorligt.”

Dennis Glintborg og Elin Algreen-Petersen fra Manuskriptskolen for Børnefiktion modtager Klods Hans-prisen, som i år var en originalillustration skabt af Jan Oksbøl Callesen. Prisen blev overrakt af formand for IBBY Danmark, Birgitte Reindel.

Manuskriptskolen for Børnefiktion var nomineret til prisen sammen med et stærkt felt bestående af Albus Festival og Løvehjerte Festival.

Line Leonhardt, initiativtager til Løvehjerte Festival, som også var nomineret til årets pris modtog hyldesttale på scenen fra bestyrelsesmedlem i IBBY Danmark, Tea Bendix.

IBBY Danmark vil gerne sige stor tak til alle de nominerede for den ekstraordinære indsats, I gør for børne- og ungdomslitteraturen.

Tidligere modtagere af Klods Hans-prisen kan ses her.

LÆS OGSÅ ...

Tove Krebs Lange: ”Som illustrator kan man ikke leve af kun at tegne billedbøger”

Forlag stiller udgivelse af danske billedbøger i bero

Den australske organisation Indigenous Literacy Foundation modtager dette års Astrid Lindgren Memorial Award

“Kan du leve af det?”

IBBY-formand: “540 mio. lyder af meget. Men det er det ikke.”

Da 20 danske billedbøger mødte 20 iranske kunstnere