Her er de nominerede til Klods Hans-prisen 2023

Illustration: Tea Bendix

Hvert år tildeler Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, Klods Hans-prisen til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen. De tre nominerede til årets pris, som uddeles lørdag d. 4. november under årets Bogforum i BellaCenter, er nu fundet.

De tre nominerede til Klods Hans-prisen 2023 er:

Brønderslev Forfatterskole

BRØNDERSLEV FORFATTERSKOLE er et ugekursus for unge skrivetalenter i alderen 13-20 år, som ønsker at udvikle deres forfattertalent, hvor eleverne undervises hver dag af professionelle forfattere. I løbet af kurset skriver alle elever en tekst, hvorefter teksterne samles og udgives i bogform.

Læs mere om Brønderslev Forfatterskole her

Fang fortællingen

FANG FORTÆLLINGEN er litterære udstillinger for børn, skabt af danske folkebiblioteker i samarbejde med professionelle udstillingsdesignere.
Udstillingerne rejser rundt til biblioteker og skaber sanselige, litterære oplevelser for børn og unge i hele landet. Her foldes værkerne ud for og med børnene og inspirerer til fordybelse i bøgernes universer generelt og læseglæde mere bredt.

Læs mere om Fang fortællingen her

Suget ind

SUGET IND fra eReolen Go er nytænkt litteraturformidling i form af en webserie til og med børn i alderen 9-12 år. Formidlingen sker med humor og med fokus på børnenes interesser. Seriens første sæsoner er blevet set mere end en mio. gange. 

Læs mere om Suget ind her

IBBY Danmark ønsker stort tillykke til de tre nominerede.

Klods Hans-prisen uddeles på Bellascenen på Bogforum lørdag d. 4. november kl. 13.30.
Efter prisoverrækkelsen vil der være vin, vand og snacks i receptionsområdet. Alle er velkommen.

Tidligere modtagere af Klods Hans-prisen kan ses her.