Børnebogsfolk for fred

En række børnebogsfolk har taget initiativ til en støttekampagne for børnene i Gaza.
Illustration til kampagnen af Anna Margrethe Kjærgaard

En gruppe børnebogsforfattere- og illustratorer har taget initiativ til kampagnen #børnebogsfolk for fred, som skal samle penge ind til børnene i Gaza.

Forfatterne Kathrine Assels, Lilja Scherfig, Zakiya Ajmi, Tina Sakura og illustrator Anna Margrethe Kjærgaard føler sig som så mange andre magtesløse over at være vidner til de grusomheder, som børnene i Gaza lige nu oplever, og de besluttede sig for at gå sammen og sætte noget i gang, der kunne hjælpe bare en lille smule.

Det er blevet til onlinekampagnen #børnebogsfolkforfred, som lige nu bliver delt blandt forfattere og illustratorer på de sociale medier.

Konceptet er enkelt: Man donerer minimum 50,- via et MobilePay-nummer, dernæst skriver man en kommentar i kommentarsporet hos den forfatter eller illustrator, hvor man har set opslaget. Og så er man med i lodtrækningen om et af forfatterens værker.

Indtil videre deltager omkring 80 forfattere og illustratorer i kampagnen i følge en af initiativtagerne bag kampagnen, forfatter Kathrine Assels. “Men vi håber selvfølgelig, at mange flere kommer med,” fortæller hun.

Føltes ikke særlig kompliceret

Selvom konflikten i Mellemøsten er både langvarig og kompliceret, føltes det ikke særlig kompliceret for gruppen bag kampagnen at tage stilling som forfattere og illustratorer lige her.

“Målgruppen i vores daglige arbejde er børn, og børn er altid civile, så på den måde føltes det ikke særligt kompliceret, men lå snarere lige for at gøre noget for børnene i Gaza,” fortæller Kathrine Assels, som også oplever, at kampagnen er blevet taget godt imod af både kollegaer i branchen og blandt dem, der følger de deltagende forfattere og illustratorer på de sociale medier.

Du kan finde kampagnen ved at søge på #børnebogsfolkforfred på Instagram. Ved offentliggørelsen af dette indlæg har kampagnen allerede indsamlet omkring 35.000 kroner. Alle donerede beløb går direkte til Unicefs indsats i Gaza.

LÆS OGSÅ ...

De danske nominerede til IBBY Honour List 2024 er fundet

“Undskyld, men er der plads til en billedbog her?”

Men hvad skal jeg så læse?

Casper Grundtvig: “Børnene er utroligt gode til bare at tage ja-hatten på”

Børnelitteratur ud over alle grænser

Her er de danske shortlistede til IBBY Honour List 2024