Møde i den nye bestyrelse

Udgivet: 31. marts 2017

Lis Andersen og de tre søjlerI går holdt vi møde i den nye bestyrelse.

Formand Lis Andersen fortæller her om en af de tre søjler, som IBBY hviler på. Mødet foregik i det lille baglokale til Børnenes Boghandel, så vi var omgivet af god børnelitteratur. Hanne Frederiksen, som er Selskabets bogholder, deltog også.

De tre søjler er:

  1. Det danske arbejde
    Den del af arbejdet er mest synlig for medlemmerne. Det er bl.a. vores “flagskib”, statusseminariet. Det er også medlemsbladet Klods Hans, sociale medier og cafemøderne.
  2. Det internationale arbejde
    Vi er en del af det internationale IBBY og har derigennem et privilegium og en forpligtelse til at indstille forfattere, illustratorer, oversætter og værker til en lang række internationale priser.
  3. Det administrative arbejde
    Som enhver anden forening har vi regnskab, medlemspleje osv.

Vi vil gerne arbejde på at gøre især anden søjle mere synlig. Mange ved slet ikke, at de gennem deres medlemsskab af Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark støtter et vigtigt arbejde, som giver priser og anerkendelse til dansk børnelitteratur i hele verden. Desuden kan en nominering eller endda en pris være en trædesten til udgivelse i et andet land eller bane vejen til et fondslegat til bidragsyderen.