Klods Hans-prisen 2018: Di Heslige Slønglers Klup

Udgivet: 28. oktober 2018

Di Heslige Slønglers Klup modtog Klods Hans-prisen 2018 på BogForum 27. oktober 2018. Anne Sofie Hammer læste eventyret om Klods Hans, og Rasmus Bregnhøi havde tegnet årets plakat. Betina Falsing fra bestyrelsen ledte os gennem arrangementet og gav også en tale, hvor hun begrundede valget af Di Heslige Slønglers Klup.


Modtagerne af Klods Hans-prisen afsløres først for offentligheden under overrækkelsen. Men når der sidder en flok sløngler på første række, kan man få en anelse.

 

Der var mødt et talstærkt publikum op for at overvære arrangementet. Tak til alle, som har været med til at støtte op om vores anerkendelse af “en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen,” som det hedder i prisens formål.

Anne Sofie Hammer kom og læste op af eventyret om Klods Hans. Oplæsningen er en tradition, og i år har Anne Sofie velvilligt støttet os på denne måde. Også tak til hende.

 

 

Betina Falsing motiverede vores valg af De Heslige Slønglers Klup. Hele talen vil blive bragt i kvartalsbladet Klods Hans nr. 4-2018. De Heslige Slønglers Klup står bl.a. bag Sløngeldage.

 

 

Modtageren af Klods Hans-prisen vælger en kunstner, som fremstiller et originalt værk. Der følger ikke penge med Klods Hans-prisen, værket er den konkrete pris.

 

 

I år har Rasmus Bregnhøi illustreret denne plakat, som først blev afsløret ved prisoverrækkelsen.

 

 

 

Oversløngel Uffe Høi holdt en takketale.

 

 

 

Efter prisoverrækkelsen var Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, vært ved et traktement for prismodtagere og gæster.