Klods Hans-prisen 2017

Udgivet: 12. november 2017

Berit Sandholdt Jacobsen får Klods Hans-prisen 2017.

I går uddelte Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, Klods Hans-prisen til bibliotekar Berit Sandholdt Jacobsen for projektet superlæsning.

Prisen blev overrakt af Betina Falsing, som bl.a. begrundede prisen med, at “Berit Sandholdt Jacobsen er en af disse personer, der åbner døre, og nøglen, som hun har med sig, er børnelitteraturen. Berit er folkebibliotekar både af profession i sit daglige virke som souschef på Slagelse Bibliotek, men hun er også folkebibliotekar i hjertet, når hun én gang om ugen efter arbejde kører ud til et socialt udsat område i nærmiljøet med overvægt af minoritets børn. Flere af disse børn mangler sproget og en bredere kulturel- og samfundsmæssigt indsigt i forhold til at begynde i skolen og være både jævnbyrdige med de andre samt opfylde kravene til skolestart.”

Traditionen tro indledtes hele arrangementet med en oplæsning af eventyret om Klods Hans, i år på smukkeste vis fremført af Elisabeth Gjerluff Nielsen. Efter overrækkelsen var Selskabet vært ved en lille reception.

Tillykke til Berit Sandholdt Jacobsen.


Klods Hans-prismodtagere vælger selv, hvilken kunstner de ønsker skal lave det værk, som følger med prisen. Betina Sandholdt Jacobsen holder her et originalt værk af HuskMitNavn, skabt med inspiration fra eventyret om Klods Hans.

 

Gæt selv, hvor Elisabeth er kommet til i “Klods Hans”. Hvad er det lige, prinsessen siger?

 

 

 

Betina Falsing fra bestyrelsen læser talen.

 

 

 

 

Blomster og Betina Falsing.

 

 

 

 

 

 

Med Klods Hans-prisen følger et originalt værk af en kunstner, prismodtageren vælger. Berit Sandholdt Jacobsen havde ønsket et værk af HuskMitNavn.

 

 

 

Berit Sandholdt Jacobsen takker for Klods Hans-prisen.

 

 

 

Vi runder prisoverrækkelsen af.

 

 

 

 

Efter prisoverrækkelsen var der en lille reception. Her er det Eline Mørch Jensen og Elisabeth.

 

 

 

Klods Hans-prisvinder Berit Sandholdt Jacobsen i samtale med bl.a. Lis Andersen, formand for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark.