Klods Hans-prisen 2016

Udgivet: 14. november 2016

20161112-bogforum-61Klods Hans-prisen 2016 gik til Merete Flensted Laustsen som stifter og ansvarshavende redaktør og bestyrer af bogbotten.dk samt medejer og partner sammen med Lotte Lykke Simonsen i litfo.dk. Merete holder liv i interessen for børne- og ungdomslitteraturen på flere niveauer.

Merete Flens20161112-bogforum-70ted Laustsen modtog et originalt værk af Lars Gabel, som hun selv havde udvalgt til at udforme årets Klods Hans-pris.

Betina Falsing fra bestyrelsen holdt en tale, hvor hun begrundede valget af Merete Flensted Laustsen. Her citerede hun Meretes kærlighed til litteratur: Mine favoritter vil altid være de store brede episke fortællinger og de små kunstværker: Billedbøgerne. Og så er der selvfølgelig alle genrer og subgenrer under den fantastiske litteratur. Nå ja, så er der de sjove bøger, de svære bøger, dagbøger, krimier og spændingsbøger. Den historiske fortælling og trivi og bøger til at blive klog af. Måske har jeg glemt nogle, men de er også gode. (Fra bogbotten.dk.)

20161112-bogforum-54Som optakt til prisoverrækkelsen læste Kenneth Bøgh Andersen eventyret om Klods Hans.

Arrangementet foregik lørdag d. 12. november på BogForum. Betina Falsings (og dermed bestyrelsens) begrundelse for prisen kan læses i det kommende nummer af medlemsbladet Klods Hans.