kandidaterne 2015

Lis Andersen – medlem af bestyrelsen 2013-15, genopstiller
Cand. phil. i dansk 1991. Oversætter og redaktør, helst af børne- og ungdomsbøger. Tidligere medarbejder i ICBS, et agentur for børnelitteratur, og før det specialunderviser i dansk, både for voksne og børn, gennem 12 år. 

Bjarne W. Andresen
Litteraturredaktør og boganmelder på JAGOO, som bl.a. producerer og formidler boganmeldelser til institutioner, pædagoger og studerende. Uddannet lærer, pædagog og master i børnelitteratur.
Min store interesse ligger på dansk børnelitteratur og på at få de gode bøger formidlet til læserne.
I Selskabet for Børnelitteratur vil jeg gerne arbejde med hjemmesiden og evt. sociale medier.
Min største styrke er, at jeg er et netværksmenneske. Det vil jeg gerne bidrage med i bestyrelsen.
Jeg er 48 år, bor i Aarhus og arbejder tre dage om ugen som støttepædagog på en folkeskole.

Julie Dufour Wiese – medlem af bestyrelsen 2013-15, genopstiller
Uddannet arkitekt maa fra Kunstakademiet og mange års erfaring med formidling af arkitektur og design til børn og unge blandt andet på Dansk Arkitektur Center, IDA, Farum Billedskole, Børnekulturhus Ama’r, samt på skoler. Jeg har ligeledes igennem flere år idéudviklet og gennemført diverse offentlige workshops målrettet børnefamilier rundt omkring på kulturinstitutioner sammen med billedkunstnere og grafikere, og jeg var tilknyttet Bibiana Denmark i forbindelse med udstillingen ’Forunderlige fortællinger’ i 2011. Børnelitteraturens vidunderlige univers har altid været er en stor inspirationskilde for mig, og jeg vil gerne være med til at synliggøre de mange unikke fortællinger og illustrationer.

Lise Jæger – medlem af bestyrelsen 2014-15, genopstiller
Redaktionschef for Danskredaktionen, Gyldendal Uddannelse, med ansvar for bl.a. udgivelser til pædagogisk læringscenter, herunder letlæsningsserien DINGO og små fagbøger.

Kent Poulsen
Lærer og skolebibliotekaruddannet/skolebibliotekskonsulent. Konsulent og anmelder gennem en årrække ved tidskriftet “Børn og Bøger”. Medlem af Biblioteksrådet – rådgivende organ for Kulturstyrelsen. Næstformand i Pædagogisk LæringsCenterforening – PLCF – region Nordsjælland. Medlem af regionalt konferenceudvalg for Hovedstaden og Nordsjælland under PLCF. Medlem af nationalt konsulentkonferenceudvalg under Pædagogisk LæringsCenterforening.