Fredag den 20. januar 2018 holdt vi vort tredje årlige statusseminar om tendenser i tidens børnelitteratur og et tilbageblik på året, der gik; denne gang året 2017.
Arrangementet var på Biblioteket på Rentemestervej i København.
Program, litteraturlister og deltagerliste kan læses her. Slides kan hentes nedenfor under billederne af de enkelte oplægsholdere i det omfang, oplægsholderen har frigivet dem til deling.
Efter fotokavalkaden kan man kommentere på årets statusseminar og give ønsker til næste års program og dele ideer til, hvordan vi får udlevet vores drøm om at holde statusseminar flere steder i landet.
Ayoe Quist Henkel, lektor ved læreruddannelsen i Silkeborg VIA UC og ph.d i børnelitteratur: Om børne- og ungdomslitteraturens æstetiske udvikling i et digitaliseret og medialiseret tekstlandskab.
Ayoe Quist Henkels slides kan hentes her som power points.
Jens Raahauge, medlem af komiteen for Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris: Om årets nordiske børne- og ungdomsbøger.
Jens Raahauges slides kan hentes her som power points.
Caroline Sehested, leder for Afdeling Læring, Helsingør Kommunes Biblioteker: Om årets billedbøger.
Caroline Sehesteds slides kan hentes her som pdf.
Anne-Mette Hermansen, konsulent for de pædagogiske læringscentre: Om årets Læse Let-bøger.
Anne-Mette Hermansens slides kan hentes her som pdf.
Frokostpausen var lavet ekstra lang, for at deltagerne kunne netværke og møde oplægsholderne med bedre mulighed for at stille individuelle spørgsmål. Samtidig gav det mulighed for at deltage i ferniseringen af Into the Wind, som er en udstilling af nordiske børnebogsillustrationer. Tine Gardsdal fra Biblioteket på Rentemestervej i København bød velkommen.
Derefter fortalte Ulrike Nickel fra Kulturkind Berlin om udstillingen og gik med interesserede deltager rundt og svarede på spørgsmål.
Felix Paulsen, ph.d-studerende: Om årets grafic novels og tegneserier.
Kontakt gerne Felix, hvis du ønsker at vide mere: felixkpaulsen@cc.au.dk eller arbejdshjemmeside.
Lise Jæger (tidligere medlem af bestyrelsen) gik på talerstolen og fortalte om masteruddannelsen i børns litteratur og medier, (tidligere masteruddannelsen i børnelitteratur) og om, hvordan det er at være studerende.
Peter Bay Alexandersen, illustrator og Kim Leine, forfatter: Om samarbejdet om Skovpigen Skærv. Interviewer: Eline Mørch Jensen, redaktør, cand.mag og master i børnelitteratur.
På statusseminaret var der rig mulighed for at tale med både de øvrige deltagere og med oplægsholderne. Her benytter Stine Josefine Dige (modtager af Klods Hans-prisen 2015) lejligheden til at få signeret Skovpigen Skærv af Peter Bay Alexandersen og Kim Leine.
Elisabeth Gjerluff Nielsen, sanger, musiker, forfatter m.m.m.: Om sine børnelitterære forbilleder plus sange og historier fra sit personlige bagkatalog.
Elisabeth fik deltagerne op af stolene, helt bogstaveligt. De fik en dans til en eksklusiv koncert med smagsprøver fra det store bagkatalog. Her får dagens konferencier, Eline Mørch-Jensen, en svingom med Elisabeth.
Efter den allersidste dans takkede Eline af, og vi kunne trætte og mætte gå hjem.
Der blev flittigt taget noter i løbet af dagen. I år lykkedes det desværre ikke at få lavet optagelser af arrangementet, men der kommer en artikel om statusseminaret i det kommende nummer af Klods Hans.
Følg med her på siden www.ibby.dk eller på vores facebookside, så du modtager nyheder om det næste statusseminar, som i skrivende stund (januar 2018) tænkes afholdt i januar 2019.
Med disse ord siger Selskabet for Børnelitteratur tak til oplægsholdere, deltagere, teknikkere, samarbejdspartnere og alle andre, som har været med til at få statusseminaret til at blive virkelighed. Uden jer var det ikke blevet til noget.