Fyraftensmøde om international børnelitteratur

Udgivet: 8. maj 2016

Fyraftensmøde om dansk børnelitteratur ude i verden og udenlandsk børnelitteratur herhjemmeSelskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark inviterer torsdag den 9. juni 2016 kl. 17-19 til fyraftensmøde om “Dansk børnelitteratur ude i verden – udenlandsk børnelitteratur herhjemme”.

Læs hele invitationen ved at klikke på billedet til venstre.

Hvordan klarer danske børnebøger sig ude i verden, og er det overhovedet muligt for så lille et sprogområde som det danske at nå ud over landets grænser? Ja, for ifølge Danish Literary Magazine blev der i 2015 solgt 125 danske børnebogstitler til udlandet, men hvortil og hvilke genrer og emner er det typisk der hitter – er det fx serier eller billedbøger, eller har de smalle bøger også en chance?

Hvad vil vi gerne være kendt for ude i verden når det kommer til børne- og ungdomslitteratur, og hvordan er forholdet mellem kvalitet og kvantitet? Hvad gives der i øvrigt udgivelses- og oversætterstøtte til – og ud fra hvilke kriterier? Hvilken betydning har de internationale priser?

Og hvordan ser det ud når vi vender blikket den anden vej? Hvilke bøger fra hvilke kontinenter når frem til os i Danmark – er det fx mest fantasy, og oversættes der flest bøger fra de nordiske og angelsaksiske sprogområder? Hvilke bøger (fra hvilke lande og sprogområder når aldrig gennem forlagenes nåleøje til børnene i boghandlen, skolen eller på biblioteket – og hvorfor ikke?