Bestyrelsen

Birgitte Reindel

(Formand)

Uddannet lærer og skolebibliotekar, og har arbejdet i folkeskolen siden 1988. I 2013 blev Birgitte formand for PLCF, den faglige forening for skolebibliotekarer. Har været formand for Skriverprisudvalget under Undervisningsministeriet siden 2014. I 2013 (?) var Birgitte et enkelt år med i IBBYs bestyrelse. Som barn elskede hun at læse, og derfor vil hun gerne være med til at sikre et stort udvalg af børne- og ungdomslitteratur til børn og unge, så de får mulighed for dels at spejle sig i bøgerne, men også at udvide deres horisont. Privat bor Birgitte i Birkerød. Valgt til bestyrelsen i 2021.

Cecilie Bogh

(Kasserer og næstformand)

Lærer, Master i Børnelitteratur, læsevejleder og uddannet på Forfatterskolen på Børnelitteratur. Forfatter til en lang række undervisningsmaterialer, primært til grundskolens danskundervisning, samt nogle enkelte børnebøger. Har arbejdet som underviser i mange år og arbejder nu som forlagsredaktør på Gyldendal Uddannelse. Er særligt optaget af børns læsning, læseglæde og læselyst samt sprogudvikling. Medlem af bestyrelsen 2019.

Betina Falsing

(Bestyrelsesmedlem)

Betina er uddannet bibliotekar DB og master i både børnelitteratur og børne- og ungdomskultur. I det faglige liv arbejder hun med alle aspekter af bibliotekarfaget, hvor henvendelsen er målrettet børn og unge og de involverede voksne, her forældre, pædagoger, lærere mm. Børnelitteraturen er hendes hjertebarn, og hun ser mange muligheder i at formidle denne. Især ser hun en mulighed i, at litteratur kan bruges som et middel til at udjævne kulturelle og sociale grænser, og hun arbejder gerne tæt sammen med børnene og de unge omkring litteraturforløb, ligesom hun holder foredrag for andre professionelle, personale og forældre. Børnelitteraturen er ikke kun en faglig interesse, men et personligt engagement. Medlem af bestyrelsen siden 2016.

Bjarne W. Andresen

(Bestyrelsesmedlem)

Lærer, pædagog og master i børnelitteratur. Litteraturredaktør og boganmelder på www.paedagogen.dk og støttepædagog på en folkeskole. Er desuden flittig bidrager til artikler om børnelitteratur i en række tidskrifter. Bjarne har 2018-2021 været formand for IBBY Danmark. I dag ligger hans primære arbejdsopgaver i Selskabet på indstillinger til danske og internationale priser/udmærkelser og på medlemspleje, det er bl.a. ham, der sender velkomstbreve til nye medlemmer. Medlem af bestyrelsen siden 2015.

Caroline Bruhn-Jensen

(Bestyrelsesmedlem)

Bachelor i dansk og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Caroline har mange års erfaring med formidling af litteratur, bl.a. fra tidligere arbejde som tidsskriftredaktør og fra sit nuværende arbejde hos Gyldendal Uddannelse, hvor hun beskæftiger sig med krydsfeltet mellem undervisningsmateriale til grundskolens danskundervisning og børnelitteratur. Caroline er især optaget af børnelitteraturens potentiale for at formidle svære og tunge emner til børn. Hun er desuden redaktør på IBBY’s medlemsblad Klods Hans. Valgt til bestyrelsen i 2021.

Gro Vase

(Bestyrelsesmedlem)

Uddannet i dansk og journalistik. Skrev speciale om avisernes dækning af børne- og ungdomslitteratur i 2019 og har ikke sluppet taget om børne- og ungdomslitteraturformidlingen siden. Arbejder i dag som børnekulturformidler på Glostrup Bibliotek med særligt fokus på læselyst hos de ældste skolebørn og anmelder børnebøger, ungdomsbøger og podcast for Morgenavisen Jyllands-Posten. Valgt til bestyrelsen i 2021.

Janne Hejgaard

(Bestyrelsesmedlem)

Uddannet lærer. Har siden 1980 levet af at være forfatter og foredragsholder. Har udgivet både fagbøger og romaner, især til børn. Har eget forlag. Været brevkasseredaktør i ti år og svaret på forældres spørgsmål om børn. Siden 1999 litteraturpolitisk aktiv i Dansk Forfatterforening som forkvinde for BU-Gruppen, medlem af hovedbestyrelsen og aktiv i Aarhusafdelingen. Har været medlem af Litteraturrådets BU-pulje, siddet i kulturministerens udvalg om bogens kulturpolitiske situation og været BU-repræsentant i Kunstrådets repræsentantskab. Medlem af bestyrelsen siden 2018.

Kasper Købke

(Bestyrelsesmedlem)

Billedkunstner og foredragsholder, der tegner hyper-realistiske og store værker. Kasper har gennem mange år arbejdet aktivt for, at udbrede tegning og kreativitet til børn og unge gennem sine ’More Than Lines’-projekter, både i ind- og udland. Kasper har ligeledes været konferencier ved flere lejligheder. Kasper har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods Hans Prisen 2016 for sin H.C. Andersen-eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse kunsttegninger. I 2010 blev Kasper ligeledes kåret til årets kunsttalent i Danmark. Kasper er også medlem af styrelsen i Dansk forfatterforenings Illustratorgruppe, samt sidder i indstillingsudvalget til Kulturministeriet illustratorpris. Medlem af bestyrelsen siden 2018.

Lærke Skærlund

(Bestyrelsesmedlem)

Bachelor i retorik og kandidat i moderne kultur og kulturformidling med profil i kønsstudier. Lærke har arbejdet som højskoleunderviser og slår nu sine folder som børnekulturformidler ved Biblioteket Frederiksberg. Brænder særligt for at invitere bogfremmede børn ind i bøgernes verden og er interesseret i, hvordan bøgerne repræsenterer børnenes virkelighed; deres familie, hudfarve, køn og personlighed. Yndlingscitat: ”Verdens skæbne afgøres i børneværelset”, Astrid Lindgren. Valgt i 2021.

Søren Fanø

(Bestyrelsesmedlem)

Oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger. Valgt til bestyrelsen i 2021.

Tomas Björnsson

(Suppleant)

Uddannet som illustrator fra University of Wolverhampton og har en kandidat i Visuel Kultur fra Københavns universitet. Tomas arbejder med kunder fra både Danmark og udlandet, hvor han blandt andet laver bogillustrationer, bogomslag, bladillustrationer, plakater, Business2Business osv. Han har blandt andet illustreret Julemærket 2020, Transport ministeriets ”Årets Cykelinitiativ”, DRs ulandskalender 2015, Røde Kors Københavns 100års jubilæums plakat og meget mere. Derudover har han illustreret et hav af undervisningsbøger til folkeskolen og skrevet og illustrerede børnebogen ”Krølles kælder” for Patientforeningen Lungekræft. Valgt til suppleant i 2021.