Bestyrelsen

Birgitte Reindel

(Formand)

Uddannet lærer og skolebibliotekar, og har arbejdet i folkeskolen siden 1988. I 2013 blev Birgitte formand for PLCF, den faglige forening for skolebibliotekarer. Har været formand for Skriverprisudvalget under Undervisningsministeriet siden 2014. I 2013 (?) var Birgitte et enkelt år med i IBBYs bestyrelse. Som barn elskede hun at læse, og derfor vil hun gerne være med til at sikre et stort udvalg af børne- og ungdomslitteratur til børn og unge, så de får mulighed for dels at spejle sig i bøgerne, men også at udvide deres horisont. Privat bor Birgitte i Birkerød. Valgt til bestyrelsen i 2021. Genvalgt i 2022.

Cecilie Bogh

(Kasserer og næstformand)

Lærer, Master i Børnelitteratur, læsevejleder og uddannet på Forfatterskolen på Børnelitteratur. Forfatter til en lang række undervisningsmaterialer, primært til grundskolens danskundervisning, samt nogle enkelte børnebøger. Har arbejdet som underviser i mange år og arbejder nu som forlagsredaktør på Gyldendal Uddannelse. Er særligt optaget af børns læsning, læseglæde og læselyst samt sprogudvikling. Medlem af bestyrelsen 2019.

Caroline Bruhn-Jensen

(Bestyrelsesmedlem)

Bachelor i dansk og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Caroline har mange års erfaring med formidling af litteratur, bl.a. fra tidligere arbejde som tidsskriftredaktør og fra sit nuværende arbejde hos Gyldendal Uddannelse, hvor hun beskæftiger sig med krydsfeltet mellem undervisningsmateriale til grundskolens danskundervisning og børnelitteratur. Caroline er især optaget af børnelitteraturens potentiale for at formidle svære og tunge emner til børn. Hun er desuden redaktør på IBBY’s medlemsblad Klods Hans. Valgt til bestyrelsen i 2021.

Søren Fanø

(Bestyrelsesmedlem - udtrådt pga. dødsfald)

Oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger. Valgt til bestyrelsen i 2021.

Gro Vase

(Bestyrelsesmedlem)

Uddannet i dansk og journalistik. Skrev speciale om avisernes dækning af børne- og ungdomslitteratur i 2019 og har ikke sluppet taget om børne- og ungdomslitteraturen siden. Har netop taget beslutningen om at flytte fra København til Østjylland for at være tættere på familien og arbejde som kulturformidler på Horsens Bibliotekerne. Slår indenimellem også folder som anmelder af børne- og ungdomslitteratur hos Jyllands-Posten. Valgt til bestyrelsen i 2021. Genvalgt til bestyrelsen for ét år i 2022.

Lærke Skærlund

(Bestyrelsesmedlem)

Bachelor i retorik og kandidat i moderne kultur og kulturformidling med profil i kønsstudier. Lærke har arbejdet som højskoleunderviser og slår nu sine folder som børnekulturformidler ved Biblioteket Frederiksberg. Brænder særligt for at invitere bogfremmede børn ind i bøgernes verden og er interesseret i, hvordan bøgerne repræsenterer børnenes virkelighed; deres familie, hudfarve, køn og personlighed. Yndlingscitat: ”Verdens skæbne afgøres i børneværelset”, Astrid Lindgren. Valgt i 2021.

Birgitte Bregnedal

(Bestyrelsesmedlem)

Forfatter til en stribe serier for børn og unge, debuterede med ’Den nye træner’ i 2015, debuterede med sin første roman for voksne i 2021. Bøgerne blev Birgittes helle som barn, hvor hun nærmest voksede op på det lokale bibliotek. Birgitte er uddannet cand.merc., men skiftede efter 13 år jobbet i finansverdenen ud med forfatterdrømmen og børnebøgerne. Hun nyder at give sin bogglæde videre med forfatterbesøg på skoler og biblioteker. I 2021 åbnede hun forlaget Fru Nysgerrig som led i et stort læselystprojekt, hvor hun skrev og udgav ’Et egern flytter ind’ med hjælp fra børn i Hillerød. I styrelsen for BU-gruppen i Dansk Forfatterforening siden 2020. Valgt til bestyrelsen i IBBY 2022.

Tea Bendix

(Bestyrelsesmedlem)

Forfatter, grafisk designer, illustrator og performer. Har studeret illustration på Designskolen i Kolding, tog afgang som grafisk designer fra Danmarks Designskole og er uddannet børnebogsforfatter fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Har haft egen tegnestue siden 1998. Tea Bendix skriver, illustrerer og tilrettelægger børnebøger og arbejder tværmedielt med alt det der følger med: ebøger, børneradio, børneteater, PR, koncerter, workshops, udstillinger, formidling, foredrag, livetegning og tegninger til TV. Desuden laver hun forsøg med at tage tegningerne med på scenen og laver tegnekoncerter i samarbejde med dansere, fortællere og orkestre. Hun turnerer bl.a. med en barokkoncert for børn. Valgt til bestyrelsen i 2022 for ét år.

Mette Sofie Kirkedal

(Bestyrelsesmedlem)

Uddannet lærer og cand. pæd. i dansk med speciale i billedbogen. Mette Sofie er lektor på læreruddannelsen i Aalborg, hvor hun underviser i dansk, teknologiforståelse og på læsevejlederuddannelsen. I sin fritid læser hun mangt en børnebog, som hun siden 2015 har omtalt under sit alias Bogoplevelsen. Hun ser det som sin mission at smitte de studerende med børnebogsfeber, for hvis eleverne elsker at læse og læse (endnu) mere, så skal lærerne elske litteraturen. Valgt til bestyrelsen i 2022.

Sofie Wolstrup

(Bestyrelsesmedlem)

Uddannet i Dansk og Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet med særligt fokus på litteratur og medier til børn. Arbejder i dag som redaktionel projektleder i B&U-redaktionen på Gutkind Forlag. Har tidligere arbejdet som marketingassistent på Gyldendal og som producerassistent på Beo Beo. Er særligt interesseret i transmediale børneuniverser, digitale læsefællesskaber og børns læseglæde. Valgt til bestyrelsen i 2022.

Hanne Panduro

(Suppleant til bestyrelsen)

Hanne Panduro er ivrig efter at få børn og unge til at læse. Hanne er forlagsredaktør hos Alinea. Sammen med seje forfattere, fantasifulde illustratorer og dygtige kollegaer udgiver hun gode børne- og ungdomsbøger til frilæsning. Derudover bestyrer hun profilen Bogtube på Youtube og instagram. Her læser hun højt, fortæller om læsning og præsenterer bøger til børn og unge. Hanne er uddannet folkeskolelærer og har en pædagogisk diplomuddannelse i kommunikation og medier. Hun har arbejdet som lærer og skolebibliotekar/PLCér fra 2009 – 2021. Hanne er særligt optaget af den gode læseoplevelse, billedbøger, skønlitteratur til børn og unge, frilæsning og formidling. Valgt som suppleant i 2022.