Besøg fra Iran

Udgivet: 10. april 2017

Lis Andersen, formand for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, fortæller her om resultatet af flere års forarbejde for at få to iranske illustratorer til Danmark:

Sidst i marts havde vi de iranske illustratorer, Hoda Hadadi og Ali Boozari, på besøg igen. Her en workshop med en klasse fra Rådmandsgades skole. Der arbejdes med linoleumstryk og silkecollage, og det var Osramhuset der inviterede. Shekufe Tadayoni Heiberg havde oversat og læste Hodas historie om havfruen og rejen højt.

Og her er vi på Billedskolen i Tvillingehallen på Vesterbro. De er ret prof! Her blev Hodas historie om bjerget der fik lyst til at flytte sig – og gjorde det – læst højt.

… og så nåede vi også et spændende seminar på Davids Samling. Vi nåede en tur til Louisiana hvor vi kiggede på arkitektur og krammede træer. Vi mødte nye mennesker og vi lagde nye planer.

Om lidt returnerer vi udstillingen Nye billeder fra Iran, efter den har vandret 2½ år  i Danmark og nabolande og givet anledning til to besøg fra Iran. Øbro Fri Skole, Osramhuset og Rådmandsgades skole samt Billedskolen i Tvillingehallen har nydt godt af Hoda og Ali. Skatkammeret Davids Samling har været en fantastisk oplevelse, også for vores gæster! Og Selskabet for Børnelitteratur,IBBY, Danmark, har venner i Iran som vi satser på at se igen!