Asahi prisen

Vi har indstillet Rachel Röst til Asahi-prisen 2017 for projektet Læs for livet .

Det er formodentlig første gang der bliver indstillet til denne pris fra Danmark. Prisen går normalt til 3. verdens lande for læsefremmende projekter.

Her er den oprindelige anbefaling fra nogle glade børn:

Hej!!!

Vi er syv børn fra Det Blå Hus – Billum, som er et opholdssted for børn og unge. Vi er i alderen mellem 6 og 17 år. Vi har fået bøger fra ”Læs for livet”, og der er kommet bøger til alle vores aldre. Bøgerne kom i ca. 25 kasser og er i alle mulige forskellige genrer, hvori der både er klassikere og nye titler, børnebøger og ungdomsbøger. Der kom også biografier, kogebøger, osv.

Da vi skulle ønske bøgerne kom iværksætteren for ”Læs for livet”, som hedder Rachel, ud til os personligt, for at spørge om hvilke bøger vi kan lide og hvad vi interesserer os for. Det var et rigtig hyggeligt besøg, som vi alle sammen nød meget. Rachel tog sig god tid til at snakke med os alle sammen og til at lytte til vores interesser og ønsker. Efterfølgende tog Rachel hjem og i samarbejde med de andre ansatte og frivillige hjælpere, byggede de et skræddersyet og helt personligt bibliotek kun til os.

Efter nogle uger, hvor vi havde ventet spændt, kom biblioteket og vi var helt overvældet – der var  mange bøger, mange flere end vi overhovedet havde drømt om. I fællesskab fik vi sat alle bøgerne på plads her hjemme. Vi delte dem op aldersvarende og så godt vi kunne i genre, det var sjovt at være med til.

Vi er slet ikke i tvivl om at ”Læs For Livet” fortjener at vinde prisen. Den indsats og det hårde arbejde de har gjort for at glæde os og de mange andre børn, unge og voksne der har modtaget biblioteker kan slet ikke beskrives. Vi er utrolig taknemmelige og glade for at vi nu har så stort et udvalg af bøger hjemme og ikke længere er afhængige af transport for at komme til nærmeste bibliotek. Det er en fornøjelse bare at gå hen til reolen og vælge lige den bog man har lyst til at læse.

Tusind TAK ”Læs For Livet” – I gør en stor forskel 😊😉

Kærlig hilsen børnene fra Det Blå Hus, Billum

Det Blå Hus

Vesteragervej 13

6852 Billum